Om oss

BoPass AB startade med en vision om att med ny och innovativ teknik skapa bostäder som lever upp till framtidens krav och samtidigt bidrar till att lösa dagens bostadsbrist – att skapa det kloka huset för de många människorna. Med bland annat kommande EU-direktiv för 2020 om ”nära noll” hus och ett kraftigt ökat behov av bostäder för ögonen har BoPass utvecklat en byggprocess som bygger på en standardiserad och industrialiserad byggteknik – som både är beprövad och testad. Resultatet har blivit en produkt som är klimatsmart, produceras till en rimlig kostnad och har en mycket kort byggtid – tre faktorer som är viktiga för att lösa bostadsbristen i Sverige.

En nyckelfaktor för att lyckas med denna nya byggteknik kommer från utvecklingen av ett unikt väggelement som användes vid renoveringen av flerbostadshus i Brogården i Alingsås. Brogården byggdes under miljonprogrammet och har under åren 2008-2014 renoverats till passivhus-standard. Projektet omfattade ca 300 lägenheter och genomfördes som en partnering mellan Skanska och Alingsåshem.

Väggen är utvecklad i samarbete med Statens Provningsanstalt i Borås där den också har genomgått grundliga tester. Installationsväggen tillsammans med dubbelgips gör att konstruktionen klarar EI60.

BoPass AB består av medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Detta team har utvecklat ett komplett klimatskal för produktion av helhetslösningar för bostäder. För att säkerställa att klimatskalet motsvarar kraven för minienergihus rekommenderar BoPass att de entreprenörer som reser husen är utbildade och ackrediterade i passivhus-tekniken.

Vår första produkt är Villa Ett, där första huset blir färdigställt under våren 2015. Produktionen av klimatskalen sker i Elementum eco AB´s moderna och rationella lokaler i Bollebygd och tillsamman med våra utvalda samarbetspartners hälsar vi er välkomna med på vår framtidsresa.

Våra samarbetspartner